A sírcsokor az emlékezés egyik jelképe

A sírcsokor az emlékezés egyik jelképeHa temetésre megyünk, akkor illik valamilyen készítményt vinni magunkkal, amellyel le tudjuk róni tiszteletünket, emlékezni tudunk az elhunytra. Általában ez a készítmény a koszorú szokott lenni, de nagyon gyakran választunk sírcsokrot inkább.

A koszorú jellemzően a hozzátartozók, közelebbi barátok választása szokott lenni, általában több virágból készül, több munkával készíthető el, ezek miatt pedig az ára is a magasabb kategóriába tartozik. Ezzel szemben a sírcsokor alacsonyabb árkategória, de mégis nagyon jó választásnak bizonyul egyes esetekben. Jellemzően távolabbi rokonok, ismerősök szoktak sírcsokrot választani. Általában a sírcsokor alapját ugyanúgy a fenyő szolgáltatja, mint koszorú esetén, a különbség, hogy nincs kör alakú alap, hanem egy csokrot készítenek el.

A sírcsokor minőségénél nagyon sokat számít, hogy friss virágokat használjanak az elkészítéshez. Ha ezt a virágárus nem tudja garantálni, akkor érdemes másik szolgáltatót keresni inkább. Több napos virágból nem lehet tartós, esztétikus sírcsokrot készíteni. Úgy pedig nem szeretnénk járni, hogy rossz minőségű sírcsokrot viszünk egy temetésre. Szalagot természetesen ugyanúgy lehet a sírcsokorra is kérni, mintha koszorúról lenne szó, a búcsú üzenetről nem kell tehát emiatt lemondani.