Az évszaknak megfelelő szélvédőmosót használjunk

Az évszaknak megfelelő szélvédőmosót használjunkA szélvédőmosó folyadékok között két típust különböztethetünk meg, a téli és a nyári ablakmosókat. Cikkünkben megtudhatod, hogy miért ügyelj arra, hogy mindig az évszaknak megfelelőt válassz.

Az ablakmosó folyadékot szinte biztosan minden sofőr használja, amikor le akarja tisztítani a szélvédőt. A probléma az szokott lenni, ha valaki nem figyel oda arra, hogy mi is van a tartályban, hanem minden mindegy alapon tölt bele folyadékot, függetlenül attól, hogy milyen időjárási viszonyokra számítunk a közeljövőben.

Nagyobb problémákra akkor kell számítani, ha télen nyári folyadékot használunk. Télre olyan ablakmosóra van szükség, amely nem fagy meg hidegben sem. Emiatt olyan szélvédőmosóra van szükség, ami a hazai téli mínuszokat kibírja. A megfelelő téli ablakmosó segítségével gyorsabban tisztítható a fagyos ablak, és segít a védelemben is. Rossz minőségű ablakmosó, vagy nyári szélvédőmosó, sima víz használata esetén a folyadék ráfagyhat az ablakra, ami még jobban fokozza a balesetveszélyt. Ezzel szinte mindenki tisztában is van, azzal viszont már kevesebben, hogy nyáron pedig ajánlott nyári szélvédőmosót használni.

A nyári ablakmosók is speciálisan készülnek, a gyártók elsősorban arra koncentrálnak, hogy minél jobban le lehessen mosni velük a szennyeződéseket, bogarakat a szélvédőről. A minőségi folyadékok ráadásul a lapát törlését is segítik.