Ezeket tartalmazza a hiteles cégkivonat

Ezeket tartalmazza a hiteles cégkivonatA cégkivonat az egyik olyan alapvető céges dokumentum, melyre előbb-utóbb minden cégvezetőnek szüksége lesz. Cégkivonatot kell mellékelni pl. pályázatok, szerződéskötések, banki ügyintézések esetén is, és minden ilyen esetben minimum hiteles változatra lesz szükség, és a dokumentum nem lehet 30 napnál régebbi. De miket is tartalmaz a cégkivonat, hogy ilyen fontos ügyintézések során szükség van rá?

Általánosságban elmondható, hogy a cégkivonat a cégjegyzékben található, jelenleg hatályos adatokat tartalmazza az adott vállalkozásról. A konkrét adatok a következők.

A cégkivonatban megtalálhatók a cég általános információi. Ilyen információk a cég neve, székhelye, telephelyei, fióktelepei, adó- és cégjegyzékszáma, főtevékenysége, valamint a jegyzett tőkéje is. Látható, hogy ezek fontos információk egy vállalkozás esetén, nem véletlenül kell őket ügyintézés során hivatalos dokumentummal alátámasztani.

A cégjegyzékben megtalálható még a cég formája, a rövidített cégnév és a létesítő okirat kelte és módosításainak dátuma is.

Fontos információ céges ügyintézések esetén, hogy kinek és milyen formában van jogosultsága eljárni egy vállalkozás nevében. Ez a képviselet módja és a képviseletre jogosultak adatait jelenti, amiket szintén tartalmaz a cégkivonat.

Az alap információk mellett a cégkivonatban ún. negatív információkat is találhatunk. Ilyenek pl., ha egy vállalkozás csődeljárás, felszámolási eljárás, végrehajtás alatt áll, vagy adótartozással rendelkezik.