A hegek kezelése lézerrel lehetséges

A hegek kezelése lézerrel lehetségesRengeteg különböző oka lehet annak, ha a bőrünkön hegek alakulnak ki. Elsődlegesen valamilyen sérülés, műtéti beavatkozás után keletkeznek hegek, de lehet az ok pl. még akne vagy valamilyen bőrelváltozás is. Bármi is az oka, ha olyan helyen van a heg, ahol nem szeretnénk, akkor sok kellemetlenséget tud okozni. A hegek eltávolítása azonban nem egyszerű feladat, de a lézeres hegkezelés segítségével lehetőség van biztonságos és végleges hegkezelésre.

A hegkezelést megelőzően természetesen szakorvosi, bőrgyógyász által elvégzett vizsgálatot végeznek a szolgáltatók. Ennek során megvizsgálják a hegek és magát a bőrt is, elmondják, hogy mire kell számítani a kezelés során, és egy próba kezelést is elvégeznek. A próba kezelés segítségével meg lehet figyelni, hogy a bőr hogyan reagál a kezelésre, és ennek ismeretében tudják majd beállítani a lézert a valódi kezelés elvégzése előtt. Arra kell még ügyelni a kezelés előtt, hogy akkor végzik csak el a hegkezelést, ha a bőr eredeti színében van. Napozás, szolárium után meg kell várni, amíg visszanyeri a bőr eredeti színét.

A lézeres hegkezelés segítségével a bőrfelszín egyenetlenségei megszüntethetők. Úgy működik a hegkezelés, hogy a speciális lézer segítségével elpárologtatják azokat a sejteket, melyeket el szeretnénk távolíttatni. A sejtek eltávolítását követően a szervezetünk regenerálja a kezelt bőrfelületet, és a bőr regenerációját követően sima felület lesz az eredmény.