Visumax ReLEx SMILE®, a lézeres szemműtétek legújabb technológiája

Visumax ReLEx SMILE

Mik a fő szempontok, amikor lézeres szemműtétben gondolkodik valaki? A legtöbben erre a kérdésre azt válaszolják, hogy legyen kíméletes, fájdalommentes és gyors a felépülési idő. Akik hasonlóan gondolkodnak, azok biztosan örömmel fogadják a hírt, hogy Magyarországon is elérhető a lézeres látásjavító eljárások legújabb generációja, a Visumax ReLEX SMILE®.

A Visumax ReLEX SMILE® technológiát világszerte már évek óta alkalmazzák. Így mire elért Magyarországra, már több mint 3 millió kezelés alapján bizonyíthatott. Annyira biztonságos, hogy még az amerikai védelmi minisztérium is engedélyezte a katonáknak és a vadászpilótáknak.

Az elmúlt három évtizedben a lézeres szemműtét technológiák hatalmas változáson mentek keresztül. Ma már nemcsak a biztonság és a tökéletes látásélmény garantált, hanem az is, hogy gyorsan vissza lehet térni a munkába, a vezetéshez, a sporthoz, méghozzá olyan zavaró tényezők nélkül, mint a szemüveg vagy a kontaktlencse.

A technológia, ami Nobel-díjat ért

Gérard Mourou és Donna Strickland a nagy intenzitású, ultrarövid lézerimpulzusok létrehozásának kidolgozásáért 2018-ban kapott fizikai Nobel-díjat, azonban ez nemcsak a fizika, hanem az orvostudomány területén is kiemelkedő eredmény. Ugyanis ennek az elképesztő mérföldkőnek köszönhetően a lézeres szemsebészetben is megjelent az az innováció, a ReLEx SMILE® eljárás, amelynek hála emberek millió tapasztalhatták meg újra az éles látás örömét.

A lézeres látásjavítás új generációját jelentő Visumax ReLEx SMILE® elképesztően gyorsan, szabadíthatja meg az embert a dioptriáktól. Az elnevezés persze alapvetően nem az elégedett mosolyokból eredeztethető. A SMILE itt egy mozaikszó, mégpedig a Small Incision Lenticule Extraction (avagy kis bemetszésű lencse extrakció) rövidítése, persze az is tény, hogy a szemen ejtett apró bemetszés is emlékezteti az embert a mosolygós emojira.

Mennyi ideig tart a Visumax ReLEx SMILE® kezelés?

Míg a korábbi eljárásoknál a látásjavítás több lépésben, több lézerrel zajlik, addig az új technológiával egy lézer, egy lépésben végez el mindent. A SMILE® kezelések rövidebb ideig tartanak, mint a kedvenc pop dalaink, vagy amennyi ideig átlagosan melegítünk egy csésze kávét.

Jól sejti, fél percre sincs szükség, ugyanis az eljárás során a lézer mindössze 24 másodpercig dolgozik. Azért lehet ennyire gyors, mert nincs szükség lebeny kialakítására. A Visumax lézer a szaruhártya belsejében egy lencse alakú szövetrészt különít el a kívánt fénytörési korrekció érdekében, amelyet egy igazán kicsi, csupán 2 mm-es résen keresztül távolít el a kezelőorvos.

A lézeres látásjavítás hatalmas előnye az, hogy nem jár fájdalommal, ezért nem is érdemes úgy gondolni a lézeres szemműtétre, mint például a megszokottan kellemetlen fogorvosi beavatkozásokra.

Mennyi idő alatt gyógyul meg a műtött szem?

Ami miatt szuper gyorsnak mondható a Visumax ReLEx SMILE®, azért mondható egyben igazán kíméletesnek is. Mivel nincs lebenyképzés, az a 2 mm-es kis bemetszés a kezelést követő 4-5 óra alatt be is gyógyul. A fátyolos látás már az első 4 órában tisztulni kezd, és másnap már olyan élesen láthat, mint a sas. 

Visumax ReLEx SMILE

Visumax ReLEX SMILE kezelés után pár nappal már visszatérhet a sportokhoz

Mennyibe kerül?

A lézeres szemműtét ára egy szemre 11 havi törlesztés esetén havi 31 000Ft, 149 000Ft kezdőrészlet mellett.

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés előnyei

Fájdalommentesség

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés legfőbb előnye abból adódik, hogy a lézer a szaruhártya érzékeny felső rétegeit és az idegeket érintetlenül hagyja és annak csupán az érzéketlen anyagába hatol be.

Gyors gyógyulás

Nincs lebeny, így a kezeléssel érintett szövetmennyiség a jelenleg elérhető korábbi (harmadik generációs FEMTO kezelésekhez) képest lényegesen, 80-90%-kal kisebb. Tehát csak egy nagyon apró résznek kell begyógyulnia.

Nagyfokú kényelem 

A kezelést követő átmeneti kellemetlen mellékhatások (pl. szemszárazság, könnyezés, diszkomfortérzet) jelentősen kisebb mértékben és kevesebb ideig állnak fenn, mint a korábbi lézeres eljárások esetében.

Lézeres szemműtét lábadozási idő nélkül

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés után annyira minimális a lábadozási idő, hogy szinte nincs is. A műtétet követő harmadik nap után már lehet arcot mosni, sminkelni, vezetni, repülni és még csak a klimatizált helyiségeket sem kell kerülni.

Jelentkezzen be Ön is alkalmassági vizsgálatra, hogy megtudja alkalmas lehet-e a látásjavító kezelésre.

2022.április 21

Visumax ReLEx SMILE

Mik a fő szempontok, amikor lézeres szemműtétben gondolkodik valaki? A legtöbben erre a kérdésre azt válaszolják, hogy legyen kíméletes, fájdalommentes és gyors a felépülési idő. Akik hasonlóan gondolkodnak, azok biztosan örömmel fogadják a hírt, hogy Magyarországon is elérhető a lézeres látásjavító eljárások legújabb generációja, a Visumax ReLEX SMILE®.

2021.december 16

Mikor elegendő az ingyenes cégkivonat?Ha meghalljuk, hogy valamiből van ingyenes és fizetős változat is, akkor általában az első reakció az, hogy miért fizessünk érte, amikor ingyenes is be tudjuk szerezni. Hasonló a helyzet a cégkivonatokkal is. A cégkivonat egy olyan céges dokumentum, amelyből több változat is létezik.

2021.október 13

Cégkivonat megbízható szolgáltatótólMinden hivatalos papír esetén fontos, hogy megbízható helyről szerezd be a dokumentumokat. Nincs ez másképp cégkivonat beszerzése esetén sem, a rengeteg különböző online szolgáltató közül megbízhatót válassz. Érdemes pl. a a cegkivonatmost.hu szolgáltatót választani, többek között a következő előnyök miatt.

2021.augusztus 26

Milyen vadriasztó szereket alkalmazhatunk?A vadkár megelőzés fontos része a mezőgazdasági termelésnek, ugyanis sokkal gazdaságosabb, ha egyáltalán nem alakul ki vadkár. Kevesebb a teendő ilyen esetben, valamint vadkár esetén csak maximum a kár 90%-át fizetik ki, a teljes kárt nem. Emiatt vadriasztó szert kell alkalmazni, aminek segítségével megoldható a megelőzés.

2021.május 14

A cégkivonat érvényességi idejeA cégkivonat az egyik legfontosabb céges dokumentum, szinte biztosan szükség lesz rá ügyintézések, szerződéskötések során. Fontos azonban, hogy csak érvényes cégkivonatot fogadnak el minden ilyen ügyintézés esetén.

2021.április 22

Milyen költségei vannak a webáruház indításnak?A webáruházas kereskedelem a mai világ egyik legnépszerűbb kereskedelmi formája, nem véletlen, hogy egyre többen gondolkodnak webshop indításán.

2021.március 31

Ezeket tartalmazza a hiteles cégkivonatA cégkivonat az egyik olyan alapvető céges dokumentum, melyre előbb-utóbb minden cégvezetőnek szüksége lesz. Cégkivonatot kell mellékelni pl. pályázatok, szerződéskötések, banki ügyintézések esetén is, és minden ilyen esetben minimum hiteles változatra lesz szükség, és a dokumentum nem lehet 30 napnál régebbi. De miket is tartalmaz a cégkivonat, hogy ilyen fontos ügyintézések során szükség van rá?