Visumax ReLEx SMILE®, a lézeres szemműtétek legújabb technológiája

Visumax ReLEx SMILE

Mik a fő szempontok, amikor lézeres szemműtétben gondolkodik valaki? A legtöbben erre a kérdésre azt válaszolják, hogy legyen kíméletes, fájdalommentes és gyors a felépülési idő. Akik hasonlóan gondolkodnak, azok biztosan örömmel fogadják a hírt, hogy Magyarországon is elérhető a lézeres látásjavító eljárások legújabb generációja, a Visumax ReLEX SMILE®.

A Visumax ReLEX SMILE® technológiát világszerte már évek óta alkalmazzák. Így mire elért Magyarországra, már több mint 3 millió kezelés alapján bizonyíthatott. Annyira biztonságos, hogy még az amerikai védelmi minisztérium is engedélyezte a katonáknak és a vadászpilótáknak.

Az elmúlt három évtizedben a lézeres szemműtét technológiák hatalmas változáson mentek keresztül. Ma már nemcsak a biztonság és a tökéletes látásélmény garantált, hanem az is, hogy gyorsan vissza lehet térni a munkába, a vezetéshez, a sporthoz, méghozzá olyan zavaró tényezők nélkül, mint a szemüveg vagy a kontaktlencse.

A technológia, ami Nobel-díjat ért

Gérard Mourou és Donna Strickland a nagy intenzitású, ultrarövid lézerimpulzusok létrehozásának kidolgozásáért 2018-ban kapott fizikai Nobel-díjat, azonban ez nemcsak a fizika, hanem az orvostudomány területén is kiemelkedő eredmény. Ugyanis ennek az elképesztő mérföldkőnek köszönhetően a lézeres szemsebészetben is megjelent az az innováció, a ReLEx SMILE® eljárás, amelynek hála emberek millió tapasztalhatták meg újra az éles látás örömét.

A lézeres látásjavítás új generációját jelentő Visumax ReLEx SMILE® elképesztően gyorsan, szabadíthatja meg az embert a dioptriáktól. Az elnevezés persze alapvetően nem az elégedett mosolyokból eredeztethető. A SMILE itt egy mozaikszó, mégpedig a Small Incision Lenticule Extraction (avagy kis bemetszésű lencse extrakció) rövidítése, persze az is tény, hogy a szemen ejtett apró bemetszés is emlékezteti az embert a mosolygós emojira.

Mennyi ideig tart a Visumax ReLEx SMILE® kezelés?

Míg a korábbi eljárásoknál a látásjavítás több lépésben, több lézerrel zajlik, addig az új technológiával egy lézer, egy lépésben végez el mindent. A SMILE® kezelések rövidebb ideig tartanak, mint a kedvenc pop dalaink, vagy amennyi ideig átlagosan melegítünk egy csésze kávét.

Jól sejti, fél percre sincs szükség, ugyanis az eljárás során a lézer mindössze 24 másodpercig dolgozik. Azért lehet ennyire gyors, mert nincs szükség lebeny kialakítására. A Visumax lézer a szaruhártya belsejében egy lencse alakú szövetrészt különít el a kívánt fénytörési korrekció érdekében, amelyet egy igazán kicsi, csupán 2 mm-es résen keresztül távolít el a kezelőorvos.

A lézeres látásjavítás hatalmas előnye az, hogy nem jár fájdalommal, ezért nem is érdemes úgy gondolni a lézeres szemműtétre, mint például a megszokottan kellemetlen fogorvosi beavatkozásokra.

Mennyi idő alatt gyógyul meg a műtött szem?

Ami miatt szuper gyorsnak mondható a Visumax ReLEx SMILE®, azért mondható egyben igazán kíméletesnek is. Mivel nincs lebenyképzés, az a 2 mm-es kis bemetszés a kezelést követő 4-5 óra alatt be is gyógyul. A fátyolos látás már az első 4 órában tisztulni kezd, és másnap már olyan élesen láthat, mint a sas. 

Visumax ReLEx SMILE

Visumax ReLEX SMILE kezelés után pár nappal már visszatérhet a sportokhoz

Mennyibe kerül?

A lézeres szemműtét ára egy szemre 11 havi törlesztés esetén havi 31 000Ft, 149 000Ft kezdőrészlet mellett.

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés előnyei

Fájdalommentesség

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés legfőbb előnye abból adódik, hogy a lézer a szaruhártya érzékeny felső rétegeit és az idegeket érintetlenül hagyja és annak csupán az érzéketlen anyagába hatol be.

Gyors gyógyulás

Nincs lebeny, így a kezeléssel érintett szövetmennyiség a jelenleg elérhető korábbi (harmadik generációs FEMTO kezelésekhez) képest lényegesen, 80-90%-kal kisebb. Tehát csak egy nagyon apró résznek kell begyógyulnia.

Nagyfokú kényelem 

A kezelést követő átmeneti kellemetlen mellékhatások (pl. szemszárazság, könnyezés, diszkomfortérzet) jelentősen kisebb mértékben és kevesebb ideig állnak fenn, mint a korábbi lézeres eljárások esetében.

Lézeres szemműtét lábadozási idő nélkül

A Visumax ReLEx SMILE® kezelés után annyira minimális a lábadozási idő, hogy szinte nincs is. A műtétet követő harmadik nap után már lehet arcot mosni, sminkelni, vezetni, repülni és még csak a klimatizált helyiségeket sem kell kerülni.

Jelentkezzen be Ön is alkalmassági vizsgálatra, hogy megtudja alkalmas lehet-e a látásjavító kezelésre.