A cégkivonat érvényességi ideje

A cégkivonat érvényességi idejeA cégkivonat az egyik legfontosabb céges dokumentum, szinte biztosan szükség lesz rá ügyintézések, szerződéskötések során. Fontos azonban, hogy csak érvényes cégkivonatot fogadnak el minden ilyen ügyintézés esetén.

Az érvényes cégkivonat azt jelenti, hogy 30 napnál nem régebbi dokumentumról van szó. Ez a 30 napos érvényesség nagyon fontos, ugyanis ez biztosítja azt, hogy az adott cégkivonatban az éppen aktuális, hatályos információk szerepelnek. Éppen emiatt nem fogadják el sehol a cégkivonat ingyenes változatát, ugyanis ott nem biztosítja semmi, hogy friss információk vannak a dokumentumban.

A cégkivonatban szerepel pl. a cég neve, székhelye, telephelyei, adószáma, cégjegyzékszáma, cégformája stb. Ezek mind olyan információk, melyek gyakran egy vállalkozás esetén soha nem változnak az alapítást követően, és ha változnak is bizonyos részek, akkor is gyakran csak nagyon ritkán.
Vannak azonban olyan információk, melyeknél nagyon fontos, hogy a 30 napos határidőn belül legyen a dokumentum. Ilyen pl. a képviseletre jogosultak adatai. El kell kerülni, hogy egy cég nevében képviseletre már nem jogosult személy kössön szerződést, intézzen hivatalos ügyeket.

Szintén nagyon fontos információk egy cégkivonatban, hogy a vállalkozás ellen folyik-e végrehajtási eljárás, csődeljárás, rendelkezik-e adótartozással, adóhiánnyal, esetleg az adószámát törölték-e. Ezek mind olyan információk, melyek bármikor bekövetkezhetnek, így lehet, hogy csak a legfrissebb cégkivonatban lesznek benne.

2022.április 21

Visumax ReLEx SMILE

Mik a fő szempontok, amikor lézeres szemműtétben gondolkodik valaki? A legtöbben erre a kérdésre azt válaszolják, hogy legyen kíméletes, fájdalommentes és gyors a felépülési idő. Akik hasonlóan gondolkodnak, azok biztosan örömmel fogadják a hírt, hogy Magyarországon is elérhető a lézeres látásjavító eljárások legújabb generációja, a Visumax ReLEX SMILE®.

2021.december 16

Mikor elegendő az ingyenes cégkivonat?Ha meghalljuk, hogy valamiből van ingyenes és fizetős változat is, akkor általában az első reakció az, hogy miért fizessünk érte, amikor ingyenes is be tudjuk szerezni. Hasonló a helyzet a cégkivonatokkal is. A cégkivonat egy olyan céges dokumentum, amelyből több változat is létezik.

2021.október 13

Cégkivonat megbízható szolgáltatótólMinden hivatalos papír esetén fontos, hogy megbízható helyről szerezd be a dokumentumokat. Nincs ez másképp cégkivonat beszerzése esetén sem, a rengeteg különböző online szolgáltató közül megbízhatót válassz. Érdemes pl. a a cegkivonatmost.hu szolgáltatót választani, többek között a következő előnyök miatt.

2021.augusztus 26

Milyen vadriasztó szereket alkalmazhatunk?A vadkár megelőzés fontos része a mezőgazdasági termelésnek, ugyanis sokkal gazdaságosabb, ha egyáltalán nem alakul ki vadkár. Kevesebb a teendő ilyen esetben, valamint vadkár esetén csak maximum a kár 90%-át fizetik ki, a teljes kárt nem. Emiatt vadriasztó szert kell alkalmazni, aminek segítségével megoldható a megelőzés.

2021.május 14

A cégkivonat érvényességi idejeA cégkivonat az egyik legfontosabb céges dokumentum, szinte biztosan szükség lesz rá ügyintézések, szerződéskötések során. Fontos azonban, hogy csak érvényes cégkivonatot fogadnak el minden ilyen ügyintézés esetén.

2021.április 22

Milyen költségei vannak a webáruház indításnak?A webáruházas kereskedelem a mai világ egyik legnépszerűbb kereskedelmi formája, nem véletlen, hogy egyre többen gondolkodnak webshop indításán.

2021.március 31

Ezeket tartalmazza a hiteles cégkivonatA cégkivonat az egyik olyan alapvető céges dokumentum, melyre előbb-utóbb minden cégvezetőnek szüksége lesz. Cégkivonatot kell mellékelni pl. pályázatok, szerződéskötések, banki ügyintézések esetén is, és minden ilyen esetben minimum hiteles változatra lesz szükség, és a dokumentum nem lehet 30 napnál régebbi. De miket is tartalmaz a cégkivonat, hogy ilyen fontos ügyintézések során szükség van rá?