A tökéletes edzőcipő kiválasztása

A tökéletes edzőcipő kiválasztásaA tartalmas és hasznos sportoláshoz az egyik legfontosabb kellék a tökéletes edzőcipő, sportcipő kiválasztása, mivel nagyon sok múlik a megfelelő lábbelin. Nézzünk néhány szempontot, melyeket érdemes megfontolni, megfogadni edzőcipő vásárláskor.

Edzőcipőt az adott edzéshez ajánlott választani, lehetőleg sportboltban, vagy speciális üzletben. Ennek az oka, hogy a különböző sportok különböző módon hatnak a lábakra, a gyártók pedig úgy készítik a sportcipőket, hogy egy sportágra a lehető legjobbak legyenek.

Edzőcipőt nem szabad próba nélkül megvásárolni, mert annak soha nincs jó vége. Sőt, az sem mindegy, hogy hogyan próbáljuk fel a cipőt. Olyan zokni legyen a lábunkon, amilyen az edzésekhez viselni fogunk. Érdemes edzés utánra tenni a cipőpróbát, mert mozgás során általában megduzzadnak a lábak. A nyugalmi állapothoz választott cipő edzés közben gyakran kicsi lehet.

A tökéletes edzőcipő már a próba során kényelmes, problémamentes. Úgy soha ne vegyünk meg egy cipőt, hogy majd használatkor kényelmesebb lesz, mert nem lesz az.

A cipő talpát is érdemes ellenőrizni, tesztelni, nehogy túlságosan csúszós legyen, mert az balesetveszélyes sportolás közben. Mindenkinek mást jelent a csúszós, ezért kell kipróbálni vásárlás előtt.

Egy jól megválasztott edzőcipő hosszú időn keresztül használatunkra lesz, de nem szabad túl sokáig viselni. Érdemes megnézni, hogy a gyártó mennyi használatra ajánlja a cipőt, ha pedig elérjük azt, akkor cserélni a cipőt. Ez nem azért van megadva, hogy minél gyakrabban vásároljunk új cipőt, hanem eddig tudja a feladatait ellátni az edzőcipő rendesen.